Vorige week vrijdag, 31 januari, vertrokken de cast en crew naar Otterlo. Het was weer tijd voor het repetitieweekend in groepsaccommodatie de Boomstronk.
Vrijdagavond begon met een leuk spel, het Zweeds ren spel. Over de hele accommodatie waren opdrachten en vragen verspreid. Had je het juiste antwoord? Dan ontving je een letter. Met deze letters werd de zin ‘Repetitieweekend Amersical rocks’gevormd. Brenda en René hadden als eerste de zin compleet en wonnen het spel. Het was een leuk begin van het weekend.

De volgende dag werd er een goed ontbijt genuttigd en stond iedereen om half 10 klaar om te repeteren. De regisseur en zangcoach, Susannah en Hedwig waren inmiddels ook aanwezig in het mooie pittoreske Otterlo. Er werd deze zaterdag goed gezongen en gedanst. Alle liedjes uit #Contact@vertentie werden doorgenomen. Tussenmiddag was het tijd voor een bammetje en daarna gelijk weer door met repeteren.
2014-02-01 14.05.52
Rond etenstijd werd er patat, kaassoufflés, kroketten en frikadellen gemaakt in de oven. Het was even wennen, want een kroket uit de frituur ziet er toch even anders uit. Na dit maaltje werd er gezellig nagetafeld, maar niet te lang want het was tijd voor de bonte avond!

De bonte avond begon met een leuke quiz over #Contact@vertentie. Na de quiz begonnen de acts. Er was een echte jury aanwezig, twee zwangere tokkies gaven lekker commentaar op alle acts. De avond begon met een hemel en hel act. Het hield in dat Brigitte van de hemel was en Merel van de hel. En elke ronde was er een tweetal dat aan de hemelpoort stond, waarbij het de vraag was of ze in de hemel of de hel terecht kwamen. En voor zowel het Hemel-team als het Hel-team was er een heerlijke prijs te winnen, flesjes witte wijn (hemel) en flesjes rode wijn (hel).2014-02-01 21.09.18
Brenda en Matthijs volgde met een heuse battle. Lastige maar leuke spelletjes moesten er gespeeld worden. Het team van Judith, René, Laura en Sanne wonnen een echte pinguïn lamp. De “verliezers” brachten de avond door met een paddenstoellamp.
Daarna werd er een liedje gezongen door Monique en Laura over kwaad zijn. De inhoud was niet zo degelijk, de dames zelf gelukkig wel. Judith bracht een nadenkertje op het podium, waar ik als schrijver nog over aan het nadenken ben… René verraste zich met zijn fantastische benen en zijn hilarische uitvoering van Sweet Transvestite. Monique en Laura zijn erg podiumgek en deden Veldhuis & Kemper nog even na. Ook Serge betrad het podium met zijn zelfgeschreven liedje over Lara, wat hij vol overgave bracht. De bonte avond werd afgesloten met Roeland, hij zong ‘Daar gaat ze’ van Clouseau die daarna nogmaals gedraaid werd en door iedereen luidkeels werd meegezongen.
Daarna ging het dak eraf in de Boomstronk, tot ver in Otterlo was het feestje te horen! Wat een fijne bonte avond weer!

Maar helaas, zondag was het weer keihard werken! Na het ontbijt werd het gehele stuk doorgenomen. En Susannah is zo trots als een pauw, want de teksten zitten er goed in bij de spelers!
Na al het gerepeteer was het tijd om de boel weer netjes achter te laten. Om 4 uur was alles spik en span en vertrokken wij weer naar het mooie Amersfoort.

Allemaal weer heel erg bedankt voor een fijn weekend!
2014-02-01 15.56.51